Hírek

Európai Élelmiszerhulladék Konferencia Budapesten

 

Az Európai Unió minden évben megrendezi a LIFE Platform Meeting című konferenciát, amely témája minden esetben egy-egy olyan környezetvédelmi, fenntarthatósági kihívás, amelyre közösségi és tagállami szintű megoldásokat kell keresnünk. A konferenciasorozat idei témája az élelmiszerhulladékok keletkezésének mérséklése és kezelése. A LIFE FOOD WASTE Platform Meeting 2018 házigazdája a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) lesz.

 

A rendezvény időpontja: 2018. október 8-9.

 

Helyszíne: Benczúr Hotel, 1068 Budapest, Benczúr utca 35.

 

A rendezvény vezérelőadását dr. Vytenis Andriukaitis, az Európai Unió egészségügyért és élelmiszer-biztonságért felelős biztosa tartja.

 

A konferencia első napján a délelőtti vitaindító beszédeket követően szakmai műhelymunkában – hazai és külföldi szakemberek részvételével – nyílik lehetőség a párbeszédre. Ennek során olyan, az élelmiszerpazarlás visszaszorításával kapcsolatos kihívások kerülnek előtérbe, amelyek megoldása eddig nem járt teljes sikerrel.

 

A rendezvény második napján a Nébih Szupermenta érzékszervi (kedveltségi) tesztjei során is alkalmazott módszerrel a konferencia résztvevőinek bevonásával arra keressük a választ, hogy vajon ugyanazon termék eltérő fogyaszthatósági idejű (köztük lejárat-közeli) tételei között milyen különbségek észlelhetők. Ugyancsak megvizsgáljuk, hogy tapasztalható-e eltérés a tökéletes külsejű, és az élelmiszerbiztonságilag kifogástalan, de szabálytalan alakú zöldségek és gyümölcsök élvezeti értékében.

 

A rendezvény honlapján található programtervezet folyamatosan frissül:
http://maradeknelkul.hu/konferencia/

 

A rendezvényen való részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. Regisztrálni az alábbi oldalon lehet: https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/FoodWastePlatform_Budapest.

 

A konferencia nyelve angol.

 

Bármilyen, a rendezvény kapcsán felmerülő kérdésre esetén szívesen válaszolunk a http://maradeknelkul.hu/kapcsolat/ oldalon található elérhetőségeinken.

Kapcsolódó tartalmak

Tanulságos rajzok a Nébih kerítésén: az étel iránti tiszteletet tanulták nagyszüleiktől a gyerekek

Maradéknélkül

Háztartási tanácsok kereskedői szemmel – Spar

admin

Ez a befektetés hamar megtérülhet

admin