Praktikák

Hogyan csökkentsük a gyermekek élelmiszerpazarlását

A magyar háztartásokból származó egyre növekvő élelmiszerhulladék mennyiségének jelentős részaránya a gyermekek állandóan változó ízlése miatt keletkezik. Összeállítottunk néhány praktikát, amik segíthetnek csökkenteni ezt a mennyiséget.

  • Vonjuk be a gyermekeket már az ételkészítés előkészítő fázisaiba (pl.: alapanyagok kimérése, panírozás, tésztagyúrás). A gyerekek büszkék lesznek munkájukra, így valószínűleg szívesebben elfogyasztják azt.
  • Fűszerezzük a gyerekekkel közösen az ételeket!
  • Kisebb gyermekek számára készítsünk alakzatokat, arcformákat a tányérra. Így izgalmasabbá tehetjük számukra az étkezést.
  • Ha már idősebb a gyermek, beszélgessünk vele az élelmiszerekről. Mutassuk be milyen sok idő és energia szükséges egy termék alapanyagainak megtermeléséhez, illetve a csomagolt élelmiszer gyártásához és értékesítéséhez. Hangsúlyozzuk ki: az élelmiszer érték.

Kapcsolódó tartalmak

Új maradékmentő receptkönyv: A kenyér második élete

dorkoa

A felnőtté válás küszöbén: tippek a pazarlásmentes konyhai szokások kialakításához

Maradéknélkül

Mennyi is egy adag?

admin