HírekJó gyakorlatok

Kislány találmánya az élelmiszerpazarlás ellen

A fogyaszthatósági- és minőségmegőrzési idő nem megfelelő ismerete lehet az egyik oka annak a több millió tonna élelmiszerhulladéknak, amely évente világszerte keletkezik.

 

Ez nem csak Magyarországon jelent problémát, hanem globálisan is. Ám az Ocado brit online szupermarket újabb indítvánnyal állt elő. Az „Ételpazarlási Ötletbörze Kis Feltalálóknak” kezdeményezés a gyermekeket célozta meg: feladatuk az volt, hogy álljanak elő kreatív találmánnyal az élelmiszerpazarlás csökkentésére.

 

Természetesen díjazták a legkreatívabb ötletet. A nyertes a 11 éves Rumaan Malik, aki egy Riasztó Tálat álmodott meg egy mini-érintőképernyős kijelzővel, amely két nappal a gyümölcsök lejárata előtt figyelmezteti a tulajdonosát.  A kislány elképzeléseit megvalósították, és találmányát bemutatják a Great Exhibition of the North nevezetű kiállításon ezen a nyáron, és egészen szeptember 9-ig lesz látható.

 

 

Ha van 1,5 percetek, nézzétek meg a videót a találmány történetéről: https://www.youtube.com/watch?v=blt_aU25laA

 

A találmány további fejlesztés alatt áll, és bíznak abban, hogy ilyen egyszerű eszközökkel képesek lesznek az embereket tudatosabbá tenni, s akár gyermekkortól kezdve csökkenteni tudják az élelmiszerpazarlást.

 

Források:

https://www.independent.co.uk/news/uk/food-waste-use-by-date-reduction-ocado-schoolgirl-invention-alarm-cup-a8423041.html

https://www.mirror.co.uk/money/schoolgirl-invents-incredibly-clever-fruit-12819029

 

Kép forrása:

https://www.mirror.co.uk/money/schoolgirl-invents-incredibly-clever-fruit-12819029

Kapcsolódó tartalmak

Kecskeméti táborozók

admin

Egyszerű szokásokkal az élelmiszerpazarlás ellen

Maradéknélkül

A XVI. kerületi Móra Ferenc Általános Iskola Öko Zsibongó programjai között a Maradék nélkül

Maradéknélkül