Szeptember 29. az élelmiszerpazarlás elleni világnap. Ebből az alkalomból Viszkok Fruzsival, online tartalomkészítővel és könyvíróval beszélgettünk
Fruzsi egyik kedvenc trükkje, hogy a maradékokat új fogásokban használja fel. Meg is osztotta velünk az ő kedvenc maradékmentő süteményének receptjét. Mi biztosan kipróbáljuk!
Erdei gyümölcsös hamis piskóta
Összetevők:
- kalács – ami már lehet szikkadtabb is
- 3/4 bögre cukor
- 1 bögre tej
- 2 tojás
- 180 g krémsajt
- vanília aroma
- bogyós erdei gyümölcs (de lehet más szezonális gyümölcs is)
Elkészítése:
A tojásokat, a cukrot és a krémsajtot összekeverem. Majd hozzáadom a vanília aromát és a tejet is. A kalácsot apró darabokra vágom/tépkedem, és egy sütőpapírral bélelt tepsibe teszem. Rászórom a gyümölcsöt, és ráöntöm a krémet. 20 percig állni hagyom, majd 20-25 perc alatt 200°C-on megsütöm.