HírekPraktikákSzezonális szerelemTökéletlenül tökéletesVáltozatosan varázslatos

Maradékmentő nyalánkság Viszkok Fruzsitól

Szeptember 29. az élelmiszerpazarlás elleni világnap. Ebből az alkalomból Viszkok Fruzsival, online tartalomkészítővel és könyvíróval beszélgettünk élelmiszerpazarlással kapcsolatos éleményeiről, konyhai szokásairól.

Fruzsi egyik kedvenc trükkje, hogy a maradékokat új fogásokban használja fel. Meg is osztotta velünk az ő kedvenc maradékmentő süteményének receptjét. Mi biztosan kipróbáljuk!

Erdei gyümölcsös hamis piskóta

Összetevők:

  • kalács – ami már lehet szikkadtabb is
  • 3/4 bögre cukor
  • 1 bögre tej
  • 2 tojás
  • 180 g krémsajt
  • vanília aroma
  • bogyós erdei gyümölcs (de lehet más szezonális gyümölcs is)

Elkészítése:

A tojásokat, a cukrot és a krémsajtot összekeverem. Majd hozzáadom a vanília aromát és a tejet is. A kalácsot apró darabokra vágom/tépkedem, és egy sütőpapírral bélelt tepsibe teszem. Rászórom a gyümölcsöt, és ráöntöm a krémet. 20 percig állni hagyom, majd 20-25 perc alatt 200°C-on megsütöm.

Kapcsolódó tartalmak

Új tananyagokkal bővül a Nébih Oktatási Program – Elindult a KonyhaKontroll aloldal

Maradéknélkül

Hogyan fogyjon el az összes görögdinnye?

admin

A húsvéti maradék feltámadása – Főtt tojás

admin