HírekJó gyakorlatok

Online tudásbázis segíti az élelmiszerpazarlás mértékének csökkentését Európában

A Refresh nemzetközi projekt keretében ingyenesen elérhető online tudásmegosztási felület jött létre annak érdekében, hogy az élelmiszerpazarlás területén tevékenykedő szakértők megosszák egymással az elért eredményeket, jó gyakorlatokat.

A témában elérhető tudás terjesztése és gyakorlatban történő alkalmazása hosszú távon hozzájárulhat az élelmiszerpazarlás mértékének csökkentéséhez globális viszonylatban.

 

A kezdeményezés „szíve” az az új digitális hálózat, amely lehetővé teszi kontinensszerte a lokálisan keletkező tapasztalatok és tudás megosztását, és így segíti a globális kérdések megválaszolását, a kihívások leküzdését.

A szakértői közösség az ellátási lánc valamennyi szereplőjének, magánszemélyeknek, szervezeteknek, de akár országok szintjén is segítséget nyújt azzal, hogy elérhetővé teszi a rendelkezésre álló információkat a probléma megoldására.

 

A REFRESH projekt, ugyanakkor több mint egy mindenki számára elérhető tudásadatbázis.

 

Az EU Horizon 2020 programja által finanszírozott REFRESH projekt keretében 12 európai országból, illetve Kínából összesen 26 szervezet dolgozik együtt az ellátási láncban keletkező élelmiszerhulladék megelőzésének érdekében. A 2015-ben indult program már ez elmúlt időszakban is számos előrelépést tett az élelmiszerpazarlás csökkentése érdekében, s az elkövetkező két évben is folytatják ezt a tevékenységet.

 

 

Forrás:

http://maradeknelkul.hu/en/2017/10/24/online-community-of-experts-helps-tackle-food-waste-in-europe/

http://www.refreshcoe.eu/

Kapcsolódó tartalmak

9 Tipp a kenyérpazarlás csökkentéséhez

Maradéknélkül

Komposztünnep 2021 – összefoglaló és eredményhirdetés

admin

Háztartási tanácsok kereskedői szemmel – Spar

admin