HírekJó gyakorlatok

Szokatlan, de finom

A Tesco útjára indította Perfectly imperfect vásárlói programját, amellyel a termelői oldalon keletkező élelmiszerhulladékok mennyiségét szeretné csökkenteni. A lehetőséggel a fogyasztók olyan termékekhez is hozzájuthatnak, amelyeket eddig a kereskedelmi láncok át sem vettek szigorú minőségi elvárásaiknak köszönhetően, emiatt pedig rengeteg, még ehető friss zöldség és gyümölcs veszett kárba.

 

Ugyan a „tökéletesen tökéletlen” termékek nem felelnek meg az esztétikai elvárásoknak, beltartalmi értékeik azonosak a külsejükben tökéletes társaikéval. Ennek tudatában jogosan tehető fel a kérdés: A répatortában talán számít, milyen alakú volt az eredeti zöldség? Valószínűleg kicsit több időt vesz majd igénybe a girbegurba zöldségek és gyümölcsök pucolása, de egytől egyig biztonsággal fogyaszthatók, ráadásként még kedvező áron is juthatunk hozzájuk.

 

Bizonyos áruházak kínálatában mostantól megtalálhatjuk a különlegesebbnél különlegesebb formájú almákat, burgonyákat és répákat, amelyek megvásárlásával Te is tehetsz az élelmiszerpazarlás ellen.

 

A projektről még több információt olvashatsz a http://tesco.hu/perfectly-imperfect linken.

Kapcsolódó tartalmak

„Élelmiszerhulladékok Megelőzéséért Díjra” pályázhatnak az OMÉK kiállítói

admin

Új megvilágításba került a minőségmegőrzési idő

admin

Lássuk a számokat!

admin