HírekItt jártunk

Tavasznyitó Maradék nélkül foglalkozás

 

A budapesti Hunfalvy János Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági és Kereskedelmi Szakgimnáziumban tartottunk Maradék nélkül előadást – rendhagyó módon – 9. és 11. évfolyamos tanulóknak, akik a projektnapok keretében több megközelítésből is megismerkedhettek az élelmiszerpazarlás problémakörével, hiszen előző nap a Magyar Élelmiszerbank Egyesülethez is ellátogattak, ahol az élelmiszerek adományozásával kerülhettek közelebbi kapcsolatba.

 

A Maradék nélkül foglalkozáson a tanulók megismerkedtek az otthoni élelmiszerpazarlás megelőzésében segítő praktikákkal és a hulladékhierarchia következő lépéseivel, vagyis a komposztálással és a társállatok etetésével, valamint az élelmiszerhulladékok lebomlása miatt bekövetkező környezeti károkról is esett szó.

 

Az élelmiszerpazarlás csökkentéséhez szorosan kapcsolódó élelmiszerbiztonsági ismereteket is megosztottunk a diákokkal: beszéltünk a hűtő ideális hőmérsékletéről, a hűtő helyes berendezéséről és arról is, hogy miért nem szabad a fagyasztott élelmiszereket felengedtetés után visszafagyasztani.

 

Az óra végén Kahoot! kvízzel játszottunk, amelyben egy ízig-vérig fiúcsapat bizonyult a legügyesebbnek. Legnagyobb örömünkre a minőségmegőrzési és a fogyaszthatósági idő közötti különbséget mindenki megértette, hiszen mind a 10 csapat helyesen válaszolt a kérdésre.

 

Az új ismereteket összegezve a tanulók videókat készítettek, amelyeket másnap az iskola többi diákjának prezentáltak.

Kapcsolódó tartalmak

Játékos nyomozás a Kutatók Éjszakáján

Maradéknélkül

Új kezdeményezés a világ két végéről

admin

Hivatalosan is kezdetét vette a NÉBIH Maradék nélkül programja

admin