Januárra már a hidegtűrő gyümölcsök is leérnek, és a tárolható gyümölcsök közül válogathatunk leginkább. Ezek az alma, birsalma és a körte. A téli almák...

  Halványodó napsugarak, párás, derengő reggelek. Beköszöntött színpompás évszakunk, az ősz. Bár a természet lassan téli nyugovóra készül, a konyában továbbra is pezseg az élet,...

  A szeptember hallatán legtöbbünknek az iskolakezdés jut eszébe, azonban borászoknak, és borkedvelőknek ez a hónap a szüret ideje. Ilyenkor érik be a legtöbb szőlőfajta,...

Minden bizonnyal augusztus hónap kínálja számunkra a legtöbb szezonális finomságot az év során. Érdemes tehát kihasználni és addig csemegézni a nyár ízeiből míg megtehetjük, vagy...

  Az uborka a nyár egyik legkedveltebb zöldsége. Ebből kifolyólag sok fogy a boltokban és a zöldségeseknél, viszont gyakorta ott maradnak a görbe, egyenetlen vagy...

  Elkezdődött a dinnyeszezon, a piacokon és az élelmiszerboltokban pedig már megtalálható a magyar sárgadinnye és hamarosan érkezik a magyar görögdinnye is. Mindenki édes és...

Levesekhez vagy főételekhez mindenki szívesen használ friss zöldségeket, de sokszor egy-egy zöldségvéget vagy torzsát kidobunk, mert úgy gondoljuk, nem tudjuk őket felhasználni vagy egyszerűen csak...

Ehető? A képen 4 féle sárgadinnye látható különböző hibákkal, jelezve melyik ehető, és melyik nem A romlóhibás nem ehető. A repedt nem ehető. A deformált ehető. Az ép ehető.

A legtöbb esetben sárgadinnyét a kinézete és az illata alapján választunk. Előítéletesek lehetünk azokkal a dinnyékkel, amelyek esetleg egy kicsit deformáltak, vagy nem olyan szép...

  Érdemes kihasználni a szezon adta csemegéket, amelyek általában finomabbak, frissebbek és magasabb tápanyagtartalommal rendelkeznek, mint a szezonon kívüli gyümölcsök és zöldségek. További előnye a...

  Mindenki az szeretné, ha a boltok polcain szép és kívánatos, kiváló ízű zöldségek és gyümölcsök lennének olcsó áron. Sajnos ez a három tulajdonság (ti....