Összegyűjtöttünk nektek 5 okot, hogy miért ne hagyjátok az étteremben a maradékot!
Fizettél érte!
Ha vásárolsz egy pár cipőt, annak sem csak a felét hordod, ugye? Miért hagynád ott az étel felét, ha az egészet kifizetted?
Biztosan a kukában végzi
A fel nem szolgált ételeket sok étterem kedvező áron értékesíti vagy adományozza, hogy ne vesszen kárba. Azonban a már felszolgált ételek esetében ezt higiéniai okok miatt nem tehetik meg.
Rengeteg erőforrást fordítottak az előállítására
Az étel alapanyagainak előállítására, szállítására, feldolgozására fordított minden erőforrás szintén kárba vész, amikor az étel a szemétbe kerül. Arról nem is beszélve, hogy a hulladék kezelése és megsemmisítése is erőforrás-igényes folyamat.
Kész az ebéd másnapra
Ha csak egy kis adag marad, következő nap eheted salátával, készíthetsz belőle szendvicset vagy wrapet, adhatsz hozzá rizst vagy párolt zöldséget. Bónusz pont, ha más, már a hűtőben lévő maradékkal párosítod.
Mutass példát!
Lehet, hogy a szomszéd asztalnál ülőnek eszébe sem jut, hogy a maradékot elcsomagoltassa, vagy esetleg kényelmetlennek érezné. Mutasd meg, hogy ételt menteni nem ciki! Ők is bátrabbak lesznek, ha azt látják, mások is így csinálják. Legyél te az első!
Instagram követőink hozzászólásai a témában:
„Igen, mi is mindig elcsomagoltatjuk, sőt általában van nálam doboz is. Ami miatt volt már, hogy furán néztek rám, azt hitték a elviteles dobozon akarok spórolni, de mondtam nekik, hogy szimplán a környezetvédelem érdekében csinálom. A húsevő barátaink maradékát is el szoktuk hozni, a fűszerek lemosása után megkapják a házi állatok.”