HírekItt jártunk

Maradék nélkül Nagykanizsán

 

A Nébih Maradék nélkül programja ezúttal Nagykanizsán mutathatta be élelmiszerpazarlást csökkentő tevékenységeit és azok eredményeit.

 

A „Nagykanizsa a Zöld város” című környezetvédelmi konferencia fókuszában a város és a térség fejlesztésében szerepet játszó, fenntarthatóbb jövőt célzó programok álltak. A konferencia programja rendkívül színes palettával várta az érdeklődőket: Zala megye és Nagykanizsa klímastratégiája, a szelektív hulladékgyűjtés kihívásai és a természetvédelmi területek megóvása mellett a város-rehabilitációs tevékenységeiből és a megújuló energiaforrások jövőjéből is kaphattak ízelítőt.

 

Elhangzott, hogy a fenntarthatóbb jövő érdekében nem csak a jövőben, de már a jelenben is a megelőzésé a főszerep. A Maradék nélkül szemléletformáló program is a megelőzésre fekteti a hangsúlyt, mind az élelmiszervállalkozások számára kiadott jó gyakorlatokat tartalmazó útmutatói révén, mind pedig a gyermekkori szemléletformálás ösztönzésével. A konferencián a Maradék nélkül oktatási anyagaira számos pozitív visszajelzés érkezett a jelen lévő pedagógusok részéről.

Kapcsolódó tartalmak

Kutatók Éjszakáján a Maradék nélkül

admin

Mi kerülhet a komposztra?

Maradéknélkül

Kellesz nekem, mint egy falat kenyér!

Maradéknélkül