HírekItt jártunk

Maradék nélkül tanóra a békéscsabai evangélikus kistemplomban

Korán reggel indultunk Budapestről Békéscsabára egy márciusi reggelen, ahol a Szeberényi Evangélikus Általános Iskola több mint 200 alsós diákjához látogattunk el egy interaktív tanórára.

Különleges helyszínen, a Békéscsabai Evangélikus kistemplomban gyűltünk össze, ahol az élelmiszerpazarlásról és fenntartható konyhai szokásokról beszélgettünk. Nem mindennapi esemény volt ez számunkra, ugyanis most tartottunk először előadást egy templomban.
A foglalkozáson megismerkedtek a diákok az élelmiszerhulladékkal kapcsolatos legfontosabb információkkal és játékos feladatokon keresztül megnéztük mik azok a jó gyakorlatok, amivel ők is sokat tehetnek az élelmiszerpazarlás csökkentése érdekében az otthonukban.
A gyerekek hitoktatójukkal a délelőtt során feldolgozták az 5000 ember megvendégelése bibliai történetet, hogy ráhangolódjanak a Maradék nélkül foglalkozásra. János evangéliumában Jézus egyik csodatételéről olvashatunk, de az élelmiszerpazarlás szemszögéből vizsgálva is tanulsággal szolgál számunkra ez az újszövetségi rész:

 „Jézus pedig vette a kenyereket, hálát adott, és kiosztotta az ott ülőknek; ugyanúgy osztott a halakból is, amennyit kívántak. Amikor pedig jóllaktak, így szólt tanítványaihoz: Szedjétek össze a maradékot, hogy semmi se vesszen kárba! Összeszedték tehát, és tizenkét kosarat töltöttek meg az öt árpakenyér maradékával, amit meghagytak azok, akik ettek.” (Jn 6, 11-13)

A „bemelegítés” eredményes volt, amely a résztvevők aktivitásán és téma iránti lelkesedésén is megmutatkozott. Köszönjük a meghívást, öröm volt veletek tölteni a napot!

Kapcsolódó tartalmak

Kóspallagi táborban a Nébih oktatási csapata

admin

Fenntarthatóság a középpontban

admin

Töltsd le a Maradék nélkül Valentin-napi üdvözlőlapjait!

Maradéknélkül