HírekJó gyakorlatok

Nagyvilági kezdeményezések 2.

„Nagyvilági kezdeményezések 1.” című cikkünk folytatása során három újabb intézkedéssel ismerkedhetünk meg, amelyek az élelmiszerpazarlás ellen vették fel a küzdelmet. Találhatunk köztük olyat, ami a fiatalok nézetét javítja, és olyat is, ami mindenki számára tanító jelleggel bírhat. Nézzük, melyek ezek a programok!

 

  1. Dickisnon egyetemi farmja (Pennsylvania, Amerikai Egyesült Állomok): Egy hallgatói gazdaság jött létre a Dickinson Egyetem kampuszán, ahol a büféből megmaradt salátát és egyéb biológiailag lebomló anyagot komposztként hasznosítanak. A tanulók tetszését annyira elnyerte, hogy 2005 óta minden nap részt vesznek a mini-gazdaság működésében.
  1. Szövetségi Projekt az élelmiszerhulladékok csökkentéséért – Food Waste Reduction Alliance Project (Amerikai Egyesült Államok): A Food Marketing Institute (FMI) és a Grocery Manufacturers Association (GMA) a hulladéklerakókba dobott élelmiszerek mennyiségének csökkentésének érdekében egy három évre szóló együttműködési megállapodást írt alá. Az együttműködés keretében nemcsak kizárólag a megelőzésre koncentrálnak: a már keletkezett élelmiszerhulladékok energiaforrásként, komposztként és állati takarmányként történő intenzívebb felhasználása érdekében is tesznek erőfeszítéseket.
  1. „Betakarítás utáni” Oktatási Alapítvány – The Postharvest Education Foundation (Oregon, Amerikai Egyesült Államok): Ez a szervezet képzési anyagokat, e-learning programokat és mentori lehetőségeket kínál a gazdálkodók számára, amelyek segítségével a betakarítás utáni keletkező élelmiszerhulladékok mennyiségét tudják csökkenteni. Ezek az útmutatók 10 nyelven érhetők el és olyan témákat is tartalmaznak, mint például a legjobb betakarítási idő kiválasztása vagy a különböző szállítási módok előnyei.

 

További információ:

https://foodtank.com/news/2015/01/twenty-one-inspiring-initiatives-working-to-reduce-food-waste-around-the-wo/

Kapcsolódó tartalmak

Kerekasztal, amin nem maradt élelmiszerhulladék

admin

Finnország is küzd az élelmiszerpazarlás ellen

admin

Igenis van felelősséged

admin