Mire figyeljünk görögdinnye vásárláskor
Elkezdődött a dinnyeszezon, a piacokon és az élelmiszerboltokban pedig már megtalálható a magyar sárgadinnye és hamarosan érkezik a magyar görögdinnye...
Sütőtök krémleves maradék nélkül Széll Tamástól
Szeptember 29. az élelmiszerpazarlás elleni világnap. Ebből az alkalomból Széll Tamással, séffel, a Stand Étterem és a Stand 25 bisztró...
Maradékmentő nyalánkság Viszkok Fruzsitól
Szeptember 29. az élelmiszerpazarlás elleni világnap. Ebből az alkalomból Viszkok Fruzsival, online tartalomkészítővel és könyvíróval beszélgettünk élelmiszerpazarlással kapcsolatos éleményeiről, konyhai szokásairól. Fruzsi...
Vedd számba az uborkát
Az uborka a nyár egyik legkedveltebb zöldsége. Ebből kifolyólag sok fogy a boltokban és a zöldségeseknél, viszont gyakorta ott...
Uborkahéj – enni vagy nem enni?
Tudjuk, hogy sokan meghámozzák fogyasztás előtt az uborkát. Főleg a gyerkőcök nem szeretik, de sok felnőtt is úgy dönt,...
Vedd számba a sárgadinnyét
A legtöbb esetben sárgadinnyét a kinézete és az illata alapján választunk. Előítéletesek lehetünk azokkal a dinnyékkel, amelyek esetleg egy kicsit...
Hiba hiba hátán
Mindenki az szeretné, ha a boltok polcain szép és kívánatos, kiváló ízű zöldségek és gyümölcsök lennének olcsó áron. Sajnos...
Élelmiszer-kilométerek
Élelmiszer-kilométerként emlegetjük azt a távolságot, amelyet az élelmiszereink a származási helyüktől a fogyasztó asztaláig megtesznek. A szállítási távolságok észszerűsítése...
Belső szépség
A látszat néha csal. Mint ahogy egy emberre ránézve sem tudjuk, hogy a jó vagy rossz tulajdonságai vannak-e túlsúlyban,...
Zöldségek és gyümölcsök szállítása, a szállítás környezeti hatása, helyi termékek előnye
Az importált zöldségeket és gyümölcsöket akár több ezer kilométeren át is szállíthatják, amíg az áruházak polcaira kerülnek. A szállítás...