A növényi ital szűrleményének új élete
Egyre többen készítenek otthonukban növényi italt, amely során elkerülhetetlenül szűrlemény keletkezik. Semmiképpen ne dobjuk ki ezt a mellékterméket, mivel...
Unod a banánt?
Főleg a téli időszakban jellemző, hogy a legtöbb háztartásban van otthon rendszeresen banán. Egy idő után, ugyanakkor ráun az...
A Tök Jó!
Az őszi hónapok beköszöntével használjuk ki a szezonális zöldségeket és gyümölcsöket. Nem árt szót ejtenünk az egyik csodálatos zöldségfélénkről a...
Édes-ízes ősz
Halványodó napsugarak, párás, derengő reggelek. Beköszöntött színpompás évszakunk, az ősz. Bár a természet lassan téli nyugovóra készül, a konyában...
Hull a szilva a fáról…
A szilva bőven termő gyümölcseink közé tartozik. A korai fajták már július elejétől szüretelhetők, a későiek szeptemberben érnek. Szinte...
Hogyan fogyjon el az összes görögdinnye?
A görögdinnyeszezon végéhez közeledve, érdemes kihasználni az utolsó lehetőségeket és jól belakmározni ebből a finomságból. Hoztunk néhány receptet, amivel...
Hogyan tartósítsuk a zöldfűszereket?
A fűszerszezon végéhez közeledve talán nektek is eszetekbe jut, mennyire jó lenne a friss fűszerek utánozhatatlan ízét, aromáját télen...
Vedd számba az uborkát
Az uborka a nyár egyik legkedveltebb zöldsége. Ebből kifolyólag sok fogy a boltokban és a zöldségeseknél, viszont gyakorta ott...
Kovászos uborka, maradék nélkül
Ha nyár, akkor kovászos uborka. Egyetértetek? Üdítő látvány, ahogy a teraszon sorakoznak egymás mellett a befőttes üvegek, hogy mihamarabb zamatos...
Egy meggymag meg még egy meggymag…
Nem törvényszerű, hogy a meggymag vagy a cseresznye mag a kukában végezze. Ha van kedvetek kreatívkodni, adunk néhány ötletet,...
Vedd számba a görögdinnyét
Elkezdődött a dinnyeszezon, a piacokon és az élelmiszerboltokban pedig már megtalálható a magyar sárgadinnye és hamarosan érkezik a magyar...
Nem csak a sportszárak menők az EB alatt, avagy az EB zöldségsz(t)árai
A legtöbb ember nem teszi a brokkoli krémlevesbe a zöldség szárát, valamint a kelkáposzta főzelékbe sem a torzsát. Igazából,...
Banánfagyi, a nyár új slágere
Tombol a nyár, előkerültek a strandpapucsok és a zokni-szandál, na de mi a helyzet a konyhában? Megmaradt néhány banán,...
Júniusban szezonális
Érdemes kihasználni a szezon adta csemegéket, amelyek általában finomabbak, frissebbek és magasabb tápanyagtartalommal rendelkeznek, mint a szezonon kívüli gyümölcsök...
Ketchup újragondolva
Előfordulhat, hogy lejárat közeli lett a ketchup és hamar fel szeretnénk használni, esetleg már nem tudjuk kirimánkodni azt a...
Zöldségek és gyümölcsök szállítása, a szállítás környezeti hatása, helyi termékek előnye
Az importált zöldségeket és gyümölcsöket akár több ezer kilométeren át is szállíthatják, amíg az áruházak polcaira kerülnek. A szállítás...
A barna banán finom banán
Láttátok a Szupermenta a legújabb terméktesztjét? Most a banánok kerültek terítékre. Nekünk rögtön beindult a maradékmentős fantáziánk. Lássuk, mihez kezdhetünk,...
A héjában van a vitamin…!
Rengeteg olyan élelmiszer van, amelyeknek bizonyos részeire valaki csemegeként tekint, míg más habozás nélkül hajítja az adott részt a szemetesbe. ...